Hogyan nyújthat segítséget a haszongépjármű bérlet?

Ezért előnyös a haszongépjármű bérlet igénybevétele

A haszongépjármű bérlet nagyon előnyös szolgáltatást lehet mindenki számára, aki valamilyen nagyobb áru szállítását végzi, esetleg a vállalkozásához van szükség szállítási munkálatokra, vagy csak nagyobb építkezés tervez a közeljövőben. Nézzük is meg, hogy milyen előnyei vannak a haszongépjármű bérletnek a gyakorlatban, miért éri meg számunkra igénybe venni, és mindezt hogyan tudjuk elintézni.

A haszongépjármű bérlet előnyeiről

A haszongépjármű bérlet mindenki számára hasznos szolgáltatást nyújthat, akinek valamilyen szállítási munkálatot kell elvégeznie. De miért pont bérlet? – tehetnénk fel a kérdést. A bérlet, mint ahogy azt a neve is mondja, egy több alkalmat jelentő bérlési szolgáltatás tulajdonképpen. Erre akkor lehet szükségünk, hogyha nagyobb építkezési munkálatokba fogtunk, és már előre tudjuk, hogy nem fogunk néhány nap alatt végezni vele. Ilyenkor nem éri meg külön bérelni akár többször is, hanem sokkal előnyösebb lehet egy olyan szerződés, amiben már eleve benne van, hogy többszöri alkalommal fogjuk igénybe venni azt.

haszongépjármű-bérlet-pic3

A haszongépjárművek esetében hatalmas előnyt jelenthet számunkra, hogy nem csupán egyetlen gépről van szó, hanem mindig a munkálatnak megfelelő gépjárművet tudunk igénybe venni, bérelni. Így az építkezés kezdetekor például remek segítség lehet egy platós teherautó bérlése, amelynek segítségével el tudunk menni szóródóanyag telepekre, ahonnan megfelelő nyersanyagokat tudunk szállítani az építkezéshez. Egyaránt tudunk így hozni homokot, sódert a betonhoz, különböző földeket a kert kiépítéséhez és az utak feltöltéséhez, kavicsokat, hogyha vízelvezető kis utat szeretnénk létrehozni a járda mellé vagy akár a falba beépíteni is tudjuk ezeket. Általában a sóder jelenti, amelynek segítségével tudjuk elkészíteni a betont, ami általában az udvar nagy részét lefedi. A haszongépjármű bérlet segítségével minden szóródóanyagot könnyen és gyorsan, külső segítség bevonása nélkül tudunk eljuttatni az építkezés helyére. Akkor sem kell kétségbe esnünk, hogyha valamilyen anyag elfogyott, a bérlet segítségével igénybe tudjuk venni az adott járművet, így nem számít, hogy homokot kell újra szállítani vagy téglát, mindig lesz egy jármű, ami a segítségünkre lesz.

Ahogy halad előre az építkezés és már költöznénk be a lakásba, igénybe tudunk venni ponyvás teherautót is a haszongépjármű bérlet segítségével.

A haszongépjármű bérletvállalkozásoknak

A haszongépjármű bérlet nemcsak magánemberként jelenthet segítséget, hanem vállalkozásoknak is. Számukra talán még előnyösebb lehet ez a szolgáltatás, hiszen ők mindenképpen többször használják a haszongépjárműveket általában. Rengeteg vállalkozásnak van szüksége a termékeik szállítására, amit bérlés nélkül csak nehezen tudnának megoldani. Kezdő vállalkozásoknak például Semmiképpen nem ajánlott saját nagyobb jármű vásárlása, hiszen ezek igen költségesek, és a vállalkozások nagy része az első néhány évet. Persze mondhatnánk, hogy ne legyen ilyen pesszimista az ember, de én inkább realistának mondanám. Hogyha a vállalkozás befutott, akkor még mindig tudunk vásárolni magunknak itt saját szállítóeszközt. Addig azonban egy hosszan gépjármű bérlet kedvezményes áron biztosítja számunkra a szállítmányozással kapcsolatos munkálatok elvégzését. A legjobb az egész rendszerben, hogy gyakorlatilag teljesen személyre szabható, csupán meg kell beszélni a kölcsönző cég kell az adott időpontokat, szeretnénk igénybe venni az adott járművet. Ezt akár már előre le is fixálhatjuk vállalkozás esetében a hetekre előre, hogy biztosan elkerüljük a logisztikai problémákat. Az általában csekély büdzséből élő vállalkozásoknak azon túl is jól jöhet ez a lehetőség, hiszen így nem kell a jármű extra költségeivel sem számolni, nem kell törődnünk a karbantartással, a biztosítással, nincs szükség forgalmi engedély megújítására, csináltatására. Tehát tényleg csak a benzin költségeit kell állnunk és a bérleti díját.

haszongépjármű-bérlet-pic2

A haszongépjármű bérletről összességében

A haszongépjármű bérletről összességében elmondhatjuk, hogy ez igen hasznos szolgáltatás, amelyet könnyen és gyorsan igénybe lehet venni. Megspórolja számunkra a vásárlás költségeit, a karbantartás díját, a kötelező biztosításokat és persze vállalkozóként még bizonyos feltételek mellett vissza is tudjuk igényelni a bérleti díj bizonyos százalékát, bizonyos feltételek mellett. Jól jöhet építkezéshez, valamilyen termékek szállításához, költözéshez, nagyobb bútorok szállításához és még ezer meg ezer oka lehet annak, hogy miért is hasznos egy haszongépjármű bérlet.

Én tehát mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a szolgáltatást, hogyha valamilyen nagyobb járműre van szüksége, és már előre tudja, hogy ez nem egyszeri alkalom lesz, azonban a pontos dátumokat nem tudja megmondani, vagy túl messze állnak egymástól ahhoz, hogy egy tartósabb a bérlés elég legyen. Persze lehetőségünk van rövidtávú bérlésre is, akár egyetlen napot is igénybe tudjuk venni a járműveket, de találhatunk nagyobb időtartamú bérlési lehetőségeket is, bérelhetünk három, öt, tíz napra vagy akár hosszabb időtartamra is. A lehetőségek tehát nyitva állnak előttünk, csak meg kell ragadnunk őket.