Egy büszke francia kazángyártó

Saunier Duval gázkazán gyártó alapítása

Akinek még életében nem kellett kazánt javíttatnia vagy vennie és több hazai és nemzetközi gyártó termékei közt válogatni, valószínűleg még életében nem hallott a kazánok BMW-jeként emlegetett Sunier Duval-ról. Pedig érdemes a nevet megjegyezni, Európában több országban a Saunier Duval gázkazán piacvezető termék, emellett számos újítást és formatervezői díjat zsebelt be a több, mint száz éves múlttal bíró vállalat. Ebből egyenesen következik, hogy az alapítás sem ebben az évezredben, de még nem is az utolsó évszázadban esett meg. Egész pontosan 1850-ben történt, a Bengel testvérpár jegyeztette be és indította el a céget. Röviddel a századforduló után az egyik fivér elhalálozott, testvére pedig egyedül nem akarta folytatni és eladta annak a bizonyos Charles Sauniernek és Maurice Duval párosnak, akiknek a nevét is köszönheti. A cég ekkor még több területen működik, a huszas, harmincas években számos nagyobb esemény világításáról gondoskodnak. A fűtéstechnikát azonban ekkor tudatosan kezdi fő tevékenységként űzni, így a Saunier Duval gázkazán piacra lépése sem váratott magára sokáig.

Saunier Duval Magyarországon

Természetesen Saunier Duval gázkazán a rendszerváltás előtt elképzelhetetlen volt egy magyar háztartásban. Amint megnyíltak a kapuk és megindult a piacosodás, elkezdtek szaporodni a fogyasztói igények is. A cég nem sokáig várt a volt szocialista blokk feltérképezésével, ám a kezdeti időszak hektikusan indult. 1993-96 között sorozatos felmérésekkel mérték fel a terepet és eleinte egy képviselőkön keresztüli forgalmazás volt a cél. A Saunier Duval gázkazán 1997 áprilisában mutatkozott be végül elsőként Magyarországon az Aquatherm Kiállításon, immár a más kelet-európai piacokon elért sikerek tükrében egy hazai bejegyzett leányvállalat forgalmazásában. A kezdeti nehézségek ellenére a kitartás eredményt hozott, hiszen nem kellett sok idő, hogy a márka piacvezetői helyet vívjon ki magának a hazai fűtéstechnikában. A Saunier Duval gázkazán olyan termékekkel vívta ki magának a köztudatot, melyek sok esetben még most is használatban vannak. A cég nemzetközi sikereit igazolja, hogy 2001.ben felvásárolta a Vaillant Csoport, és ez a változás a hazai viszonyokra is kihatott, hiszen a Vaillant szintén üzemeltetett már akkor Magyarországon leányvállalatot. Az intergációt úgy határainkon túl, mint Magyarországon megkezdték, esetünkben a folyamat 2006-ra le is zárult.

Saunier Duval gázkazán termékek

A cég fő profilja mostanra a fűtéstechnika, de a környezettudatos gondolkodásmód és a modern elvárásoknak megfelelően nyitottak a megújuló energiákat igénybe vevő fejlesztések felé is. Kazánjaikhoz csatlakoztatható szolár elemek, illetve elektromos kazánok ugyanúgy megtalálhatók a kínálatukan. A Saunier Duval gázkazán sem egy kaptafára készül, és egyes termékek, termékcsaládok kialakítására nagy mértékben jellemző a vásárlói igények szem előtt tartása. Van https://www.ventil.hu/saunier-duval-gazkazan Saunier Duval gázkazán, mely társasházak melegvíz ellátásában specializál, van, amely kis lakások fűtésének optimális és fenntartható kivitelezését tartja szem előtt, illetve nagyobb alapterületű családi házak kombinált igényeit kielégítő típus is. A Saunier Duval gázkazán termékek közt sokáig legkeresettebb volt a Semia. Alkalmasint még ma is megtalálni a forgalomban, mert kiváló ár-érték aránya mellett a könnyen használható, modern kijelző, a beépített szabályozó és a formatervezett küllem is népszerűvé tették. Ellenben a mai Európai Uniós környezettudatossági szabályoknak már nem felel meg, így a cég 2015-ben beszüntette a gyártást. A Saunier Duval gázkazán paletta más termékeivel igyekeznek a keletkezett űrt pótolni, a Semia helyébe lépett a Thelia Condens termékcsalád. Ugyanaz a könnyen kezelhető kijelző, kellemes küllem, ám a burkolat alatt az előírásoknak nemhogy megfelelő, de iránymutató mérnöki újratervezés eredménye látszik. A Saunier Duval gázkazán legtöbb terméke kombinált, akár turbó, akár nyílt égésterű, akár kondenzációs termékről legyen is szó.

Saunier Duval gázkazán szervízelhetősége

A szervízelhetőség, a termékek cserelehetősége nem elhanyagolandó szempont egy gázkazán vásárlás esetén. Lehet egy ajánlat gazdaságos, ha utána az első hibánál gyakorlatilag a fél készüléket egy elemként kell kicserélni. Ezzel szemben a Saunier Duval gázkazán kialakítása pont azt az elvet szolgálja, hogy az egyes alkatrészek magukban javíthatók és pótolhatók legyenek, mégis hatékonyan melegítsék az otthont. Ez koránt sem jelenti azt, hogy a termékek kialakításánál csak a pár éves garancia túlélésére szorítkoztak volna. A cég kifejezetten egészséges garanciaidővel dolgozik, emellett szervízhálózata garantálja, hogy rövid időn belül jusson el a cserealkatrész az ország bármely szegletébe. Ez a téli időszakban sokat jelent, ha néhány napot fűtés nélkül vagyunk kénytelenek átvészelni. Emellett a Saunier Duval gázkazán leírások, engedélyek és a szerelőknek szánt dokumentáció mind regisztráció nélkül hozzáférhető a gyártó honlapján. Tanfolyamokkal és programokkal is segítik a szerelőket, hogy termékeiket könnyen üzemeljék be és javítás esetén is hatékonyan járhassanak el.