Autóbérlés, avagy hogyan egyszerűsítsük meg az életünket?

Az autóbérlés lehetősége

Valószínűleg minden velem egykorú fiatal egyetemista, valahol a szíve mélyén arra vágyik, hogy amellett, hogy minél hamarabb elköltözik otthonról, szeretne egy saját autót. Hiszen a saját autó már az önálló életünk egyik legkardinálisabb kezdő pontja. A saját autó valahol a szabadság szimbóluma egy fiatalnak. Hiszen határtalan lehetőség van benne. Abban az esetben kiváltképpen fontos lehet ez az opció, ha mondjuk, más városba költözünk egyetemi éveink alatt és gyakran ingázunk az otthonunk és az egyetem között. Természetesen adódik olyan szituáció, méghozzá a magyar valóságban igen gyakran, hogy nincsen anyagi keret egy önálló autóra, ilyen helyzetben jöhet szóba az autóbérlés lehetősége, mely szerintem ebbe a helyzetbe az abszolút legjobb alternatíva. Bár sokan nem igazán tájékozódtak az említett opciót illetően, mégis úgy gondolom, hogy ténylegesen az egyik legkiválóbb dolog arra az estre, ha nem tudunk saját pénztárcából előrántani hirtelenében egy autót. Én személy szerint többször huzamosabb időre is igénybe vettem ezt a szolgáltatást és abszolúte nem bántam meg, hogy így döntöttem. Természetesen sokan nem is tudják, hogy akár hónapokra is ki lehet kölcsönözni egy adott járművet, így úgy gondolom érdemes pár szót szólni ennek a tekintetében is.

Az autóbérlés lehetősége rövid illetve hosszútávon

Az autóbérlés, mint hosszabb távú alternatíva sokakban meg sem fogalmazódik. Ugyanis a legtöbben úgy gondolják, hogy az autóbérlés lehetősége maximum pár napra szól, pedig érdemes tudni, hogy ez abszolúte nem igaz. Lehetőség van akár fél évre is kikölcsönözni egy adott járművet, így szinte olyan, mintha az a sajátunk lenne. Véleményem szerint ez az alternatíva valóban egy nagyon hasznos és jó lehetőség minden szempontból. Ugyanis ténylegesen nagyon meg tudja könnyíteni az életünket egy autó és amennyiben az autókölcsönzés lehetősége mellett ez ilyen egyszerű alternatíva szerintem mindenképpen megéri ezt az opciót választani. Egyébiránt szintén fontos és szerintem kevésbé tisztázott szempont az a tény az autó kölcsönzés tekintetében, hogy a legtöbb esetben a benzin ára benne van a kölcsönzés árában, így erre az „teherre” nem kell külön számítanunk. Továbbá az olyasfajta rutin szervizek és kisebb sérülések is mind benne vannak az árban, kivéve természetesen azt a lehetőséget, ha saját hibánkból törtük atomjaira az autót. De úgy hiszem, ez ebben az esetben igen ritkán fordul elő. Szóval mindent összegezve anyagilag is sokkalta jobban lehet kijönni egy akár több hónapos autó kölcsönzés lehetőségével, mint egyéb opcióval.

Az autóbérlés menete

Az egész folyamat valójában roppant egyszerű. Mindössze annyi a dolgunk, hogy interneten utána nézzük, hogy hol van lehetőség autóbérlésre. Itt több szempont alapján érdemes tájékozódni. Elsősorban, hogy mennyire található a kölcsönző pont közel az otthonunkhoz.  Továbbá ajánlatos utána nézni a cégek kínálatának, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy mindenhol van számunkra ideális opció. Illetve szerintem nem árt a cégről és a szolgáltatásáról adott értékeléseket és véleményeket is elolvasni, mivel ezek általában egy korrekt és reális képet adnak a valóságról.

A kölcsönzés mente rendkívül egyszerű. Miután megtörtént az online lecsekkolása a helynek, el kell menni a helyszínre, ahol a kiválasztott autót némi kaució és az kölcsönzési összeg lerakása után igénybe is lehet venni. Általában meg van határozva az, hogy egy nap hány kilométert lehet megtenni a járművel és annak túllépésének az esetében erre mennyit kell ráfizetni kilométerenként. Továbbá azt is célszerű eldönteni, hogy hány napra vesszük igénybe a járművet. Amennyiben ezek a kérdések tisztázódtak semmi sem állhat útjában az autó kölcsönzésének.

Természetesen fontos, hogy úgy vigyázzunk a kölcsönzött autóra, mintha a sajátunk lenne, hiszen valószínűleg sokan mások fogják még rajtunk kívül igénybe venni az elkövetkezendőkben.

Az autó visszaszolgáltatása is tulajdonképpen ugyanilyen egyszerű. Vissza visszük a kölcsönzés lejártával az autót (lehetőleg olyan állapotban, ahogyan elhoztuk), és el is végeztük a dolgunkat. Akit bővebben érdekelne, az látogasson el az autóbérlés – Határ út opciójához és érdeklődjön személyesen.

Egyéni tapasztalatok az autóbérlés alternatívájáról

Mint már a fentiekben is említettem én viszonylag hosszabb ideig vettem igénybe az adott opciót, mivel igen nagy napi ingázásaim voltak az otthonom és az egyetemem között. Mivel pedig őszintén, szólva teljes szívemből utálom a tömegközlekedést, azon belül is kiváltképpen a Budapestit, kénytelen voltam az autó kölcsönzésre és abszolúte nem bántam meg. Sőt igazán jó emlékeim vannak arról az időszakról.